Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Petrinju

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović je u trodnevnom posjetu Sisačko-moslavačke županije posjetila i grad Petrinju, gdje je u zgradi Gradske uprave održala radni sastanak. Dobrodošlicu u gradu Petrinji su joj poželjeli gradonačelnik Darinko Dumbović s zamjenicom Viktorijom Kaleb, predsjednica Gradskog vijeća Magdalena Komes sa zamjenikom te predstavnici županije.

Gradonačelnik je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo što je Predsjednica posjetila Petrinju kako bi i ovom području dala na određen način novu nadu, samopouzdanje i sve što građani ovdje očekuju.

„Očekuju podršku, očekuju glas, očekuju sve ono što vodi politika, rekao sam joj otvoreno, daleko od oka, daleko od srca, a to je iz Zagreba. Ovo područje trajno zaostaje u razvoju i ovo područje je platilo ogromnu cijenu u Domovinskom ratu. Hrvatske ima svuda, samo ne ovdje gdje se stvarala. To sam joj rekao. Rekao sam joj da nam treba pomoć, da se ovaj narod želi čuti i da želi artikulirati svoje probleme kroz sve institucije. Smatram da ono što sam napomenuo, a to je trajna zaostalost u razvoju, napomenuo sam i da želimo komunalnu, cestovnu i ostalu infrastrukturu i ono što je jako važno, da bolja i snažnija komunikacija mora biti između svih problema i da ne želimo biti statistika kao što smo bili statistika u Domovinskom ratu“ – zaključio je gradonačelnik.