Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas u Gospiću

Izvor: LO/Ilustracija

Kako je najavljeno danas će se povodom Dana Ličko-senjske županije u Kinu „Korzo“ u Gospiću od 11 sati održati svečana sjednica Županijske skupštine Ličko senjske županije.

Na poziv Ličko-senjske županije ovom svečanom činu nazočiti će predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja će se na taj način pridružiti čestitkama i obratiti se nazočnima.

Polaganjem vijenaca kod spomen doma dr. Ante Starčevića u Velikom Žitniku jučer je započeo program obilježavanja dana ličko-senjske županije.

Dan županije slavi se na dan kada je 1823 rođen dr. Ante Starčević. Vijenac je položila županijska delegacija; župan dr. Darko Milinović sa zamjenicima i predsjednica Županijske skupštine Nada Marjanović,

Slijedila su izaslanstva Ministarstva obrane, Grada Gospića, policije, branitelja i udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Nakon toga županijsko izaslanstvo položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod spomen križa u Gradskom groblju Svete Marije Magdalene. Počast poginulim braniteljima odala su i izaslanstva udruga proisteklih iz domovinskog rata, vojske i policije. Svetu misu u gospićkoj katedrali predvodio je biskup mons. Zdenko Križić.