Zagreb, 3.4.2019 - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Udruge "Braniteljice Domovinskog rata RH". Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u srijedu u svom Uredu članice Udruge “Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske” i zahvalila braniteljicama koje su zajedno s braniteljima, pridonjele  obrani hrvatske slobode i neovisnosti, istaknuvši kako je njihova uloga tijekom Domovinskog rata neupitna, kao i danas kada djeluju na dobrobit grada Vukovara i njegovih stanovnika.

Predsjednica Udruge “Braniteljice Domovinskog rata Republike Hrvatske” Svjetlana Dželalija-Kovačić upoznala je predsjednicu Grabar-Kitarović s radom udruge te programima koje provode, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

 Između ostalog, spomenula je razne humanitarne projekte koji uključuju prikupljanje donacija za potrebite obitelji hrvatskih branitelja te suradnju s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

 Udruga prikuplja dokumentaciju o ženama braniteljicama, organizira okrugle stolove, tribine i promocije knjiga na temu Domovinskog rata, a Dželalija-Kovačić  najavila je i inicijativu postavljanja prvog spomenika braniteljicama u Vukovaru.

 Zajedno sa članicama Udruge, predsjednica Grabar-Kitarović je u svom Uredu primila i vukovarsku dogradonačelnicu Ivanu Mujkić te predsjednika i člana Savjeta za branitelje grada Vukovara Tomislava Josića.

 Josić je informirao predsjednicu o nedavno obilježenom Danu hrvatskih braniteljica i branitelja Vukovara, koji se već tradicionalno, petu godinu za redom obilježio u znak zahvale svim onima koji su se nesebično borili za Domovinu.

 Izrazivši zahvalnost braniteljicama iz Domovinskog rata, koje su zajedno s braniteljima dale svoj doprinos u ostvarenju i obrani naše slobode i neovisnosti, časno je branili, obranili i oslobodili Hrvatsku, predsjednica Grabar-Kitarović naglasila je kako je njihova tadašnja uloga neupitna, kao i danas kada djeluju na dobrobit grada Vukovara i svih naših sugrađana.