Predsjednica Grabar Kitarović u školskim klupama

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je povodom nove školske godine, sjela u školske kulupe sa učenicima koji polaze prvi razred osnovne škole.

Tom prigodom uputila je učenicima, roditeljima, učiteljicama, učiteljima, profesorima, profesoricama i svima u sustavu obrazovanja poruku:

Nova školska godina uvijek iznova nosi novo uzbuđenje, posebno učenicima koji polaze u prvi razred osnovne, ali i srednje škole.

Od ove školske godine neki će od vas pohađati novi program koji je pripremilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja pod nazivom „Škola za život“. On već u svojem nazivu sadrži ono što obrazovanje i mora biti – učenje koje će vas naučiti spoznati i rješavati životne probleme služeći se znanjem sažetim iz svih predmeta, kao i njegovanjem produktivnih odnosa međusobnog poštovanja i pozitivnog natjecanja.

Drage cure i dečki, želim vam svima puno uspjeha u školi. Pronađite svoje interese i talente, njegujete ih i razvijajte. A vama, poštovani učitelji i profesori, želim vedrinu i zadovoljstvo u radu s vašim učenicima, kako bi vas pamtili po ljubavi i predanosti vašem pozivu, te svaku potporu države i lokalne zajdnice.

Sretno svima!