Predsjednica Grabar Kitarović reagirala na Vučićev govor na Kosovu

Hina

Brojne su reakcije nako što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić održao govor na Kosovu.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nakon sastanka s austrijskim kolegom Alexanderom Van der Bellenom vjerovatno će o toj temi tijekom dana odgovarati na pitanja novinara, no u izjavi za Dnevnik.hr kazala je :

”Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijorit će se ubuduće.”

Podsjetimo da je HSLS zatražio sastanak vladajuće koalicije u povodu istupa predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o tome da je Slobodan Milošević srpski velikan koji je imao dobre namjere te da Knin nikada nije bio hrvatski grad.

Na tom sastanku predsjednik HSLS-a Darinko Kosor želi čuti jasne stavove Vlade Republike Hrvatske i koalicijskog partnera SDSS-a.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na Kosovu je podsjetio na govor Slobodana Miloševića na Gazimestanu uoči rata devedesetih godina. O Miloševiću je rekao da je to bio “najveći lider u povijesti Srbije”. Poručio je da je Srbija imala iluziju da je velika i moćna te da je Slobodan Milošević bio “veliki lider, ali mu želje nisu bile realne”, zbog čega su Srbi platili veliku cijenu, ali nisu postali veći.

“Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo i za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo. Slično je sa Sarajevom i Prištinom”, poručio je Vučić.