Predsjednica Grabar-Kitarović primila pročelnika Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma “Mladen Sekso”

Predsjednica primila pročelnika Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma „Mladen Sekso“

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u ponedjeljak prof. dr. sc. Milana Vrkljana, pročelnika Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma “Mladen Sekso” KBC-a Sestre milosrdnice uoči 60. obljetnice osnutka i rada tog zavoda.

Prof. Vrkljan tom je prigodom upoznao predsjednicu Grabar-Kitarović s pripremama svečanosti u povodu 60. obljetnice osnutka i rada Zavoda za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma u Vinogradskoj ulici u ožujku. Predsjednica Republike je pokrovitelj te svečanosti.

Predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je zadovoljstvo proslavom “visoke obljetnice vodeće ustanove na području suvremene endokrinologije u Hrvatskoj” te vjeruje da će se taj zavod, utemeljen na dugogodišnjoj tradiciji i prepoznatljiv po izvrsnosti, i dalje prilagođavati potrebama pacijenata i pridonositi unaprjeđenju kvalitete medicinske usluge u Hrvatskoj, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Zavod za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma, koji je 1959. godine osnovao akademik Mladen Sekso, ove godine slavi 60. obljetnicu, a danas je vodeća ustanova u Republici Hrvatskoj na području suvremene endokrinologije, unutar koje djeluje stacionarni i poliklinički dio.

Stacionarni dio čine Odjel za dijabetes i Odsjek za endokrinološku onkologiju, a uskoro će se osnovati i Odsjek za bolesti metabolizma.

D.Prša/H.