Predsjednica Grabar Kitarović odgovorila Aleksandru Vučiću

Izvor: Ilustracija, N1

Predsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je srpskom predsjedniku Vučiću koji je u intervjuu srpskom TV Pinku poručio da je posjet Zagrebu planiran za kraj 2017. godine otkazan jer je govorio istinu o nestalim osobama, da je više nestalih Srba nego Hrvata.

Predsjednica poručuje da u blagdansko vrijeme političari trebaju slati nekonfliktne poruke te da je pitanje nestalih ne samo političko nego i humanitarno, pogotovo u božićno vrijeme. Odgovor predsjednice prenosimo u cijelosti:

“Ured PRH ostaje pri stavu da u ovom blagdanskom razdoblju, kada bismo svi trebali biti posvećeni svojim obiteljima i najmilijima, ne komentira političke teme. Za to će biti vremena početkom iduće godine, kada prođu i blagdani pravoslavnih vjernika.

Ako, pak, političari ipak žele slati poruke u vrijeme blagdana, one trebaju biti nekonfliktne, te pridonostiti međusobnom razumijevanju i rješavanju otvorenih pitanja. Jedno od tih pitanja je i pitanje nestalih koje PRH smatra ne samo političkim pitanjem već prije svega humanitarnim.

Držimo da su upravo u ovo božićno vrijeme još više u mislima sviju, posebno njihovih obitelji koje ih još traže”, piše N1.