Predsjednica Grabar-Kitarović obišla pogone slatinske tvrtke Marinada

Grabar Kitarović posjetila tvrtku Marinada

Drugi dan u svom izmještenom Uredu u Virovitičko-podravskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović započela je u petak u virovitičkoj Osnovnoj školi “Vladimira Nazora” gdje je održala sat povijesti, a potom je u Slatini obišla tvrtku Marinada.

Tvrtku Marinada koja se bavi otkupom i preradom voća i povrća iz cijele Slavonije, a od prošle godine, ulaskom u segment svježeg voća, i iz čitave Hrvatske, predsjednica je posjetila u društvu predsjednika Uprave te tvrtke Slavka Mađerića, slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića te potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića.

Marinada trenutno zapošljava 240 stalnih i jednako toliko sezonskih djelatnika, s obzirom da im je upravo ovih dana radni vrhunac sezone.

Mađerić je predsjednicu Grabar-Kitarović upoznao s poslovanjem te tvrtke koja je lani ostvarila 200 milijuna kuna ukupnog prihoda i dobit po 500-tinjak tisuća kuna, a ove godine planiraju dosegnuti 350 milijuna kuna prihoda.

Tvrtka izvozi 20-ak posto svoje proizvodnje, a najveći im je problem nedostatak radne snage kako u pogonu, tako i u poljima.

Predsjednica bi tijekom dana trebala posjetiti i slatinski vrtić Zeko, a obići će i tamošnji sajam na Trgu sv. Josipa, kao i Zavičajni muzej.

Susrest će se s građanima Općine Voćin te položiti vijenac na Spomeniku poginulim žrtvama Domovinskog rata.

Potom će uživati u ljepoti Parka prirode Papuk te se popeti do Planinarskog doma Jankovac, nakon čega je predviđeno polaganje cvijeća na spomen-obilježju u Četekovcu.

U popodnevnim satima predsjednica planira posjetiti Orahovicu, gdje će obići Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, tvrtke Pan-parket i PP Orahovica, kao i tamošnji plivački klub.

Izmještanje Ureda završava sudjelovanjem predsjednice na obilježavanju Dana Općine Mikleuš.