Predsjednica Grabar Kitarović na grobu Gojka Suška: ‘Dao je iznimni obol ustroju moderne Hrvatske vojske’

Fb

“Kao jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana predano je radio na ostvarenju te višestoljetne težnje hrvatskoga naroda”, napisala je na Facebooku predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović povodom 20. godišnjice smrti Gojka Šuška.

Povodom dvadesete godišnjice smrti Gojka Šuška, ratnog ministra obrane Republike Hrvatske, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović poklonila se na njegovom posljednjem počivalištu u Aleji hrvatskih branitelja na Mirogoju. Počast pokojnome ministru odala je i na Facebooku napisavši nekoliko prigodnih rečenica.

“Vječna hvala i slava ratnom ministru Gojku Šušku. Vođen isključivo domoljubljem i vizijom slobodne i suverene Republike Hrvatske, vratio se iz iseljeništva te je kao jedan od najbližih suradnika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana predano radio na ostvarenju te višestoljetne težnje hrvatskoga naroda.
Dao je iznimni obol ustroju moderne Hrvatske vojske koja je postala temelj pobjede u Domovinskom ratu”, napisala je predsjednica Grabar Kitarović te priložila dvije fotografije s odavanja počasti.

Vječna hvala i slava ratnom ministru Gojku Šušku. Vođen isključivo domoljubljem i vizijom slobodne i suverene Republike…

Objavljuje Kolinda Grabar-Kitarović3. svibnja 2018