Predsjednica Grabar Kitarović i premijer Plenković na Poljudu bodrili Vatrene

Split, 10.10.2019 - Utakmica 6. kola skupine E kvalifikacija za nogometni EURO 2020. Hrvatska - Mađarska. Na slici Kolinda Grabar-Kitarović. foto HINA/ Miroslav LELAS/ ik

Državni vrh na poljudskim tribinama bodrili su hrvatsku nogometnu reprezentaciju u okršaju s Mađarskom.

Predsjednica je na Poljud stigla u pratnji supruga i savjetnika Tomislava Madžara. Sjela je na zapadnu tribinu među navijače. 

Predsjednica Grabar Kitarović sa suprugom

“Ovdje nisam kao predsjednica nego kao navijačica hrvatske reprezentacije i kao Hrvatica. Navijat ću iz sveg srca i jako mi je drago da će se konačno utakmica hrvatske reprezentacije odigrati u Splitu. Malo sam se dopisivala s Dalićem, oni su vrlo optimistični, ali je rekao da moramo jako navijati za reprezentaciju i s velikim zadovoljstvom ću podijeliti radost te pobjede sa svim koji budu na utakmici, uključujući i navijačima Hajduka”, rekla je Kolinda Grabar- Kitarović.

Split, 10.10.2019 – Utakmica 6. kola skupine E kvalifikacija za nogometni EURO 2020. Hrvatska – Mađarska. Na slici Andrej Plenković, Gordan Jandroković i Davor Šuker.foto HINA/ Miroslav LELAS/ ik

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u loži je s šefom HNS-a Marijanom Kustićem, koji je inzistirao na povratku reprezentacije na Poljud. S njima je bio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Uoči utakmice izjavio je da očekuje pobjedu hrvatske reprezentacije, koju prema brzo razgrabljenim kartama, u Dalmaciji žele vidjeti, kazao je. 

“Nisam primijetio neke tenzije, ljudi su raspoloženi u majicama reprezentacije, svi se vesele. Dobro je da Hrvatska igra u Splitu – mislim da je to sjajna poruka Splitu i Dalmaciji”, rekao je premijer Andrej Plenković, istaknuvši da su karte brzo razgrabljene i da Dalmacija želi hrvatsku reprezentaciju.

Nacionalno/N1.