Predsjednica čestitala Dan neovisnosti: Naša snaga je u zajedništvu

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović/Ilustracija

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je uputila čestitku povodom 8. listopada, Dana neovisnosti Republike Hrvatske, svim Hrvaticama i Hrvatima te hrvatskim državljanima u domovini i diljem svijeta te poručila kako je stvarna snaga hrvatske države u zajedništvu svih, u samopouzdanju, mladima i vjeri u budućnost.

“Među važnim nadnevcima u našoj povijesti 8. listopada ima posebno mjesto kao dan konačnog i neopozivog stupanja na snagu odluke o neovisnosti Republike Hrvatske. Taj povijesni cilj ostvarili smo nakon mnogih stoljeća borbi za opstojnost i slobodu. Stoga se danas sa zahvalnošću sjećamo svih koji su kroz povijest žrtvom rada i života pridonijeli njegovu ostvarenju”, naglasila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Poručila je i kako danas, kao neovisna država koja je punopravna članica međunarodne zajednice i Europske unije, Hrvatska ima sve formalne pretpostavke za slobodan nacionalni i društveni razvoj i afirmaciju u svijetu. No, naglasila je, stvarna snaga naše države je u nama, u našem zajedništvu i samopouzdanju, u našim mladima i našoj vjeri u budućnost.

“Uvjerena sam da ćemo ostvariti sve razvojne ciljeve kojima težimo. Vjerujem u budućnost naše neovisne Hrvatske”, poručila je hrvatska predsjednica te svim Hrvaticama i Hrvatima te hrvatskim državljanima u domovini i diljem svijeta srdačno čestitala Dan neovisnosti Republike Hrvatske.