Predsjednica će kandidaturu objaviti nakon povratka iz SAD-a

POOL /HINA /Damir SENČAR /ds

Predsjednica je u Kninu neslužbeno najavila kandidaturu, pa je slično učinila u intervjuu Hrvatskom tjedniku i nakon njega više nije davala izjave za medije. Danas je šef njezine kampanje Ivan Anušić potvrdio da će kandidaturu predsjednica objaviti nakon povratka iz SAD-a.

“Volite svoju zemlju, volite tradiciju, svoju domovinu i pozivam vas da i dalje zajedno da ona bude onakva kakvom ju želimo”, poručila je danas s dječjih Vinkovačkih jeseni predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i uručila povelju Republike Hrvatske tradiciji 54. Vinkovačkih jeseni.

Jučer je predsjednica Republike isto učinila i u Krapini na Festivalu kajkavskih popevki. Pritom je otkrila i neke planove.

“Danas sam probala, kako se ono zove, parachute, padobran, jer planiram skočiti. Kak’ je to teško”, izjavila je predsjednica.

Ali kada će službeno skočiti u utrku za još jedan mandat i dalje ne otkriva. Iako se spekuliralo da će to biti sutra i da je već zakupljen prostor šef stožera kampanje kaže da će se to dogoditi po povratku s generalne skupštine UN-a u New Yorku kamo putuje u četvrtak.

“Nije se ništa dogodilo, mi svakako planiramo to učiniti vrlo brzo. I službeno već par datuma smo i sami analizirali i zaključili da je bolje da to bude jedan drugi dan”, rekao je za N1 šef njezina izbornog stožera Ivan Anušić

O danu objave kandidature predsjednica je tako jednom prilikom izjavila da će to biti jednog lijepog sunčanog dana. Najprije se spekuliralo o Danu državnosti, nakon Sinjske alke, pa iza Oluje, a onda i velike i male Gospe.

Sama predsjednica kandidaturu je najavila u desnom tjedniku, a namjeru je prije toga  istaknula u Kninu iako je tvrdila da proslavu Oluje neće politizirati. 

Teze da predsjednica kandidaturu odgađa osječko baranjski župan odbacuje. 

“Do sada nije nikada ni bio definiran niti službeno izrečen datum tako da ne treba sada tu nešto dramatizirati. Jednostavno se radi o taktičkom razlogu gdje je uloga predsjednice specifična, ona obnaša dužnost predsjednice”, uvjerava Anušić. 

I predsjednik Sabora Gordan Jandroković ustvrdio je da predsjednica taktizira, ali nije bio raspoložen objasniti logiku te taktike.