Predložen stečaj tvrtke proslavljene skijašice Nike Fleiss

Trgovački sud u Zagrebu zaprimio je prijedlog Financijske agencije (Fina) za otvaranje stečajnog postupka nad Ski Studiom Fleiss d.o.o., tvrtkom proslavljene hrvatske skijašice Nike Fleiss i njezinog oca Rene, zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i ukupnom iznosu od nešto više od 14.000 kuna.

Prema podacima navedenim u prijedlogu Fine, Ski Studio Fleiss ima jednog zaposlenog, otvorene račune i oročen novac u dvije komercijalne banke, a osim toga Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Ski Studio Fleiss tvrka je osnovana u siječnju 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a kao direktori navode se Reno i Nika Fleiss. Kao predmet poslovanja te tvrtke registrirane kao društvo s ograničenom odgovornošću za građenje, usluge i trgovinu ističe se, između ostaloga, projektiranje i uklanjanje građevina, promidžba, turističke usluge, sportska rekreacija i poduka iz skijanja.

Prema posljednje predanim podacima o poslovanju, Ski Studio Fleiss je 2016. godine imao nešto više od 360.000 kuna prihoda i krajem te godine ostvario je dobit od gotovo 35.000 kuna.

Nika Fleiss u svojoj je skijaškoj karijeri prvi puta nastupila u Svjetskom skijaškom kupu 2002. a iste je godine kao hrvatska reprezentativka na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju osvojila dvanaesto mjesto u slalomu. Nastupila je i na Olimpijskim igrama u Torinu 2006. a napustila je hrvatsku A reprezentaciju u travnju 2010. Njezin otac Reno poznati je skijaški stručnjak koji je, između ostaloga, i višegodišnji voditelj natjecanja zagrebačke Snježne kraljice.