Poznati hrvatski alkoholog Darko Breitenfeld: ” Predsjednica nije bila pijana, ona je jako komunikativna osoba, na nju su ljubomorne sredovječne žene”

Darko Breitenfeld/Izvor:Youtube

Poznati psihijatar Darko Breitenfeld koji se specijalizirao za utjecaj alkohola na ljude. U intervjuu za Jutarnji prokomentirao je govor i ponašanje Kolinde Grabar Kitarović na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja u Kninu. Naime, bivši je hrvatski predsjednik Ivo Josipović ustvrdio da je predsjednica bila pod utjecajem alkohola, naglasivši kako se to nije samo njemu učinilo.

“Gledao sam velik dio proslave i primijetio sam samo da je ona pjevala. Bila je naglašenije dobre volje, kao kod dodjele medalja u finalu SP-a u nogometu, za proslave drugog mjesta. Ondje je bila daleko bolje raspoložena od Putina i Macrona i time je stekla veliku popularnost u svjetskim medijima. Mislim da je njezino ponašanje na proslavi dio njezina vrlo komunikativno-ekstrovertiranog načina ponašanja, koji u objektivnim okolinama uglavnom postiže velik uspjeh. Ona je najkomunikativnija političarka koju sam vidio”, rekao je Breitenfeld.

Dodao je kako se kod takvog načina ponašanja može i pretjerivati. Osvrnuo se i na njezino zborsko pjevanje, rekavši kako to donosi bodove u predsjedničkoj kampanji. Zaključio je kako je ona bila “naglašeno komunikativna, a ni u kojem slučaju pijano komunikativna.”

Komentirao je i navode o uživanju u kapljici drugih političara. Nije potvrdio da je ijedan od naših političara pretjerao u alkoholu. No, dodao je kako su inozemni često i pogibali zbog čašice viška, a smatra kako podjednako piju i ljevičari i desničari.

Dodao je i kako su na Grabar Kitarović ljubomorne sredovječne žene koje šire zle glasine o njoj zbog toga što je “lijepa, pametna i uspješna.” Tu je kao primjer naveo predsjedničku kandidatkinju Daliju Orešković, koja “uza svu svoju pamet, nije izrazito komunikativna osoba.” Zaključio je i kako se žene slobodnije ponašaju kada popiju.

Breitenfeld je rekao kako pisci i glumci najviše koriste alkohol kako bi “razbudili maštu” ili “da bi mogli bolje izvesti naučeno”. Dodao je i kako su umjetnici općenito skloni svim drogama, kao i liječnici.

Na pitanje o istraživanjima koja sugeriraju da Hrvati mnogo piju, alkoholog Breitenfeld je otkrio uzroke takve porazne statistike, ali i objasnio koje piće najlakše dovodi do ovisnosti o alkoholu.

“Alkohol je postao najjeftinija droga i vi kao životni luzer možete na tržnici za samo 30 kuna kupiti najlošiju rakiju za dovoljno kalorija i euforije. Nekada je svijet bio podijeljen na vinaše i rakijaše-viskaše-votkaše, a danas su se svi unificirali u najviše korištenom piću za euforiju. Znate li koje je to? Pivo. Da, pivo. Najjeftinije je i najpristupačniji je put u veću ovisnost. Velika su opasnost ovi voćni radleri, s kojima počinju već i male curice koje vole slatko”, zaključio je Breitenfeld, prenosi Jutarnji.