Požari na Mljetu i Promini pod kontrolom

Ilustracija

Požar na Mljetu, koji je buknuo jučer u poslijepodnevnim satima, tijekom noći stavljen je pod kontrolu, a pod kontrolom su i  požari u Šibensko-kninskoj županiji – na Promini i kod Đevrsaka, te su evakuirani stanovnici Bribira u jutros vraćeni kućama.

Požar na Mljetu stavljen je pod kontrolu jutros oko 3 sata, više se ne širi i nema otvorenog plamena. Cjelokupna javna vatrogasna postrojba Mljeta bila je na terenu, a pomogli su im i djelatnici Nacionalnog parka Mljet.

Opožarena površina je oko 100 hektara, a riječ je o grubom terenu na kojem je pretežno borova šuma. Jutros su na ispomoć poslana 24 vatrogasca s kopna, a sinoć zatražena pomoć četiri kanadera – otkazana je, izjavio je u srijedu ujutro vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

Donekle je stavljen pod kontrolu i požar koji sedmi dan zaredom gori na Promini,  doznaje se u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

Stanovnici sa šireg područja Bribira, koji su zbog požara na tom području evakuirani sinoć, jutros su vraćeni kućama. Promina je donekle pod kontrolom. Na pojedinim točkama vatra se rasplamsa pod utjecajem vjetra, ali interventne grupe odmah je stave pod kontrolu tako da širenja požara na Promini nema.

Tijekom noći na Promini je dežuralo 100 vatrogasaca i 50 vojnika, kažu u Centru 112.

Požar kod Đevrsaka još nije lokaliziran, ali je također pod kontrolom, a  evakuirani stanovnici s područja Bribira jutros su obaviješteni da se mogu sigurno vratiti svojim kućama.

Jutros je u promet puštena i državne cesta D59 Bribirske Mostine- Đevrske koja je jučer zbog širenja požara zatvorena. Tijekom noći, požar na području Đevrsaka gasila su 22 vatrogasca sa osam vozila.