Požar u Reciklažnom dvorištu na Jakuševcu zahvatio veliku površinu odbačenog namještaja

Požar u Reciklažnom dvorištu na zagrebačkom Jakuševcu zahvatio je sto metara četvornih odbačenog namještaja, visine i do desetak metara, pa bi se vatrogasci i cijelu noć mogli boriti s vatrom iz koje suklja gusti dim vidljiv sa šireg gradskog područja.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba doznaje se da su vatrogasci uspjeli okružiti vatru i razdvojiti prostor zahvaćen plamenom od neugroženog prostora. Ozlijeđenih osoba nema.

No, sada trebaju ugasiti otvoreni plamen što bi, prema vatrogasnom iskustvu, moglo potrajati čitavu noć možda i dan s obzirom na veličinu vatrom zahvaćene površine, ali i količinu gorive tvari. Nakon prigušivanja krenut će se na raskapanje opožarenog materijala i dogašavanje vatre.

Javnoj vatrogasna postrojba izašla je na teren s devet vozila i 26 vatrogasaca, a u pomoć im je priteklo 30 pripadnika DVD-ova s devet vozila.

Zagrebačka policija je oko 19,20 primila dojavu da je požar izbio u Reciklažnom dvorištu.

Gusti dim koji se nadvija iznad požarišta vidi se iz šireg gradskog područja.

Županijski centar 112, koji je dojavu o požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec zaprimio u 19,15 sati, izvijestio je da po prvim informacijama gori odbačeni namještaj i da nema ozlijeđenih osoba.

Na terenu se nalaze službenici zagrebačke policije i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Gašenju požara koje je u tijeku, sudjeluje 10 vatrogasnih vozila te 25 vatrogasaca iz Vatrogasnih postaja Novi Zagreb, Centar i Žitnjak, a u gašenju će pomoći i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, navodi Županijski centar 112.