Požar “progutao” centar Elgrad u Škurinjama, šteta ogromna

Ilustracija

Veliki požar izbio je u petak navečer u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci, doznaje se od PU primorsko-goranske. Jedan od najvećih požara posljednjih godina u riječkoj regiji gasile su jake vatrogasne snage iz Rijeke i Opatije, koje ostaju dežurati i tijekom noći držeći požarište pod kontrolom.

Obavijesti o ozlijeđenima zasad nema, a dojava o požaru zaprimljena je u 21.20 nakon čega su vatrogasci izašli na teren. Prema prvim informacijama požar se širio i na obližnja skladišta.

Građani su odmah bili zamoljeni da se udalje zbog vlastite sigurnosti jer su zahvaćene bile i plinske boce i čulo se detonacije, javlja Novi list, a u vrijeme najvećeg razvoja požara uzdizali su se plameni jezici visoki više metara.

Gašenje je vatrogascima otežavala činjenica da u blizini nema hidranata pa su vodu dovlačili u cisternama, javlja Nova TV, koja doznaje i da su svi djelatnici napustili skladište prije izbijanja požara te su od vatre spašeni jedan kamion i radni stroj.

Građani su uklanjali vozila koja su bila parkirana u blizini, dok je mnoštvo promatralo vatrenu stihiju, koja je gutala sve pred sobom.

Vatra je iz zasad nepoznatih razloga izbila u skladištima većinom izgrađenima od plastičnih materijala što je znatno otežavalo gašenje, piše portal Riječanin.