Požar kontejnera na Trnju; oštećena dva automobila

Dva automobila oštećena su u utorak u ranim jutarnjim satima u zagrebačkom Trnju u požaru koji se proširio s PVC kontejnera gdje je izbio iz još nepoznatog razloga, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Požar, koji je buknuo oko 4,50 sati u Miramarskoj ulici, ugasili su vatrogasci, nitko nije ozlijeđen, a očevid će biti obavljen tijekom današnjeg dana.

Od požara kontejnera oštećen je zadnji dio osobnog automobila marke Mazda CX 3 zagrebačkih oznaka, u vlasništvu 72-godišnjaka, i prednji dio osobnog automobila marke Alfa Romeo, slatinskih registracijskih oznaka u vlasništvi 30-godišnjaka, kažu u policiji.

Žarko Puhovski: Moj auto manje je oštećen, drugi je potpuno uništen

Oštećena Mazda u vlasništvu je političkog analitičara Žarka Puhovskog, koji je rekao Hini da je njegova Mazda manje oštećena jer je bila druga u nizu od kontejnera, no prvi automobil do kontejnera je, kaže, gotovo potpuno uništen u požaru.

“To je treći ili četvrti put u dvije godine da netko pali kontejnere u našem kvartu, a vidim da je to postalo praksa i po gradu”, komentirao je Puhovski najnoviji slučaj požara kontejnera u Trnju.

Ovo je drugi požar kontejnera u dva dana zaredom u Zagrebu. Jučer je oko pet sati ujutro u Zvonimirovoj ulici također zapaljen kontejner za smeće zbog odbačenog gorućeg predmeta. Vatra je najprije dohvatila drugi kontejner, a zatim i tri automobila u blizini, od kojih je jednom potpuno izgorio prtljažnik. (Hina)