Požar kod Šibenika: vatrogasci brane kuće

Na požarištu južne Dubrave kod Šibenika vatrogasci su večeras raspoređeni u naseljima Dubrave, te ne području općine Bilice u naseljima Lugovići, Mihaljevići i Jurasi kako bi zaštitili kuće od vatrene stihije koja se širi i prema vjetrenjačama na brdima Debeljak i Krtolin, a u pomoć im dolazi još vojnika.

 “Trenutačno je na terenu oko 150 vatrogasca koji su spremni tijekom noći  braniti kuće  od vatrene stihije, a očekujemo  angažman i dodatnih vatrogasne snaga te će na terenu tijekom noći biti oko 200 vatrogasaca”, rekao je za Hinu zapovjednik šibenske Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević.
 On je kazao kako vjetar razbuktava vatru u više pravca te se osim prema naseljenim mjestima usmjeravala i prema vjetrenjačama vjetroelektrana na brdima  Debeljak i Krtolin,  što stvara nove poteškoće na požarištu.

 Prema priopćenju Ministarstva obrane, upućena su još 24 pripadnika Hrvatske vojske te je trenutačno angažirano ukupno 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske. Uz 120 vatrogasaca s 40 vozila, požar na toj lokaciji gasila su četiri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802.

 Požar na području južne Dubrave kod Šibenika koji je planuo nešto iza 13.30 sati zahvatio je kilometre guste borove šume. Zračne snage motale su se povući s požarišta čim je pao mrak, a vatrogasci i vojska na terenu se bore s požarom koji na velikoj površini i u više krakova plamti u gustoj borovoj šumi. Vatrogasci i vojska će, sudeći prema situaciji, na terenu ostati cijelu noć.