Povratak 111 hrvatskih državljana iz Tirola u Hrvatsku

Pet autobusa s hrvatskim državljanima iz Insbrucka stiglo na Breganu

Stotinu i jedanaest hrvatskih državljana u nedjelju navečer vratilo se iz austrijske savezne pokrajine Tirola u Hrvatsku, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.  

Hrvati su Tirola, austrijske pokrajine koja je u potpunoj karanteni, vraćeni u konvoju šest autobusa i četiri automobila. 

Večeras su stigli na granicu u Bregani. Svi putnici na granici su epidemiološki pregledani i određena im je samoizolacija. 

Pošto je Tirol pod strogim mjerama ograničenja kretanja, za njihov je povratak trebalo ishoditi višestruka odobrenja austrijskih vlasti. MVEP im u priopćenju zahvaljuje na tome i napominje da će dalje raditi na povratku hrvatskih državljana koji su se za izbijanja pandemije koronavirusa zatekli u inozemstvu.

U nedjelju je i 37 putnika stiglo iz Ancone u zadarsku luku Gaženica – repatrijacijskom linijom katamarana “Jelena” Jadrolinije. Među njima 22 Hrvata, 11 Crnogoraca i jedan državljanin BiH. Njima je također određena samoizolacija. 

U subotu navečer je izvanrednim letovima Croatia Airlinesa u organizaciji hrvatske diplomacije i Ministarstva prometa u Zagreb stiglo 148 putnika iz Italije, Španjolske, Portugala i Švedske. 

(Hina) xdj ydj