Povjerenstvo: Prozivke iz Ureda predsjednika – netočne

Nataša Novaković Hina FAH

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je odbacilo prozivke iz Ureda predsjednika Republike upućene predsjednici povjerenstva Nataši Novaković ističući da u medijima nije iznijela svoje stajalište o predmetu vezanom uz posjet predsjednika Zorana Milanovića Albaniji.

Ured Predsjednika Republike Zorana Milanovića objavio je u srijedu poslijepodne dokumentaciju vezanu uz putovanje predsjednika u Albaniju, kao i svu korespondenciju s Povjerenstvom za sprječavanje sukoba interesa.

Pritom se pročelnik predsjednikova kabineta Bartol Šimunić žestoko obrušio na Natašu Novaković, navodeći “da sa strankama u postupku komunicira javno, putem medija te takvim postupanjem krši temeljna načela postupanja državnih tijela u odnosu na stranke u postupku”.

Iz Povjerenstva su poručili da im nije sporno što je Ured predsjednika objavio dokumentaciju iz predmeta koji je Povjerenstvo otvorilo u odnosu na predsjednika Milanovića, ali da su navodi o iznošenju stavova predsjednice Povjerenstva o navedenom predmetu – netočni.

“Predsjednica Povjerenstva je na medijske upite davala informacije o stanju predmeta i o tome od kojih je tijela zatražena dokumentacija te je li ista i zaprimljena, no nije iznosila stavove o samom predmetu, a što je vidljivo iz snimki danih izjava”, ističe Povjerenstvo.

 

(Hina)