Povjerenstvo predložilo pokretanje postupka protiv Dalić

Izvor: N1

Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa počela je u 10 sati, a na dnevnom redu je nekoliko zanimljivih predmeta – predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Martine Dalić te Milana Bandića.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković predložila je da se ne pokrene postupak protiv Kolinde Grabar Kitarović vezano uz slučaj puta u SAD, a izvjestiteljica Aleksandra Jozić Ileković da se pokrene postupak protiv bivše potpredsjednice Vlade i bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić zbog afere Hotmail.

Odluke će Povjerenstvo donijeti nakon stanke.

Jozić Ileković: Predlažem pokretanje postupka protiv Martine Dalić

Povjerenstvo će odlučiti o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv bivše ministrice u slučaju koje je predmet otvoren prošli tjedan nakon što je u javnost izašla korespodencija sada već bivše potpredsjednice Vladei bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić s grupom koja je radila na lex Agrokor te prijave koju je zaprimilo.

Izvjestiteljica u predmetu Dalić Aleksandra Jozić Ileković podsjetila je da je Povjerenstvo zaprimilo neanonimnu prijavu u kojoj se, između ostalog, tvdi da je Dalić dovela u pitanje savjesno i nepristrano ponašanje te da je Republika Hrvatska dovedena u negativan kontekst, a Dalić se dovela u odnos zavisnosti prema odvjetnicima koji su učinili vrlo vrijednu uslugu.

Podsjetila je i na mailove objavljene na portalu Index te na izjavu Martine Dalić na sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo da je njezina veza sa Šavorićem nikakva.