Potvrđeno: U Dunavu pronađeno tijelo 29-godišnje majke nesretno stradalog dječaka

Na Odjelu patologije vukovarske bolnice utvrđeno je da je sinoć pronađena mrtva žena u Dunavu kod Sotina, 29-godišnja majka iz Vukovara, koja je smrtno stradala 1. rujna, u pokušaju spašavanja 4-godišnjeg sina koji je pao u Dunav, izvijestila je u utorak vukovarsko-srijemska policija.

Mrtvo tijelo 29-godišnje žene pronađeno je u Dunavu na izlazu iz Sotina, nedaleko Vukovara nakon višednevne potrage, i prevezeno je na Odjel patologije vukovarske Opće bolnice gdje je provedena obdukcija i identifikacija, priopćila je ranije danas Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Do nesreće je došlo u petak, 1. rujna, kada je 4-godišnji dječak prilikom šetnje s majkom kraj Dunava kod vukovarske stare klaonice,  gdje nije uređena šetnica, pao niz strmu obalu u rijeku. Za njim je odmah skočila i majka pokušavajući dostići dječaka. Dunav je na dijelu gdje je dječak upao vrlo brz i majka ga nije uspjela dostići jer je i ona nestala ispod površine vode.

Tijelo djeteta pronađeno je nizvodno nešto kasnije, a Hitna pomoć koja je stigla, pokušala ga je reanimirati, ali nažalost neuspješno.

Za majkom je odmah pokrenuta potraga, a u višednevnu pretragu Dunava, uz policiju, bili su uključeni uključeni pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanje (HGSS), Klub podvodnih aktivnosti s njegovim roniocima te stanovnici Vukovara sa čamcima, koji poznaju Dunav.