Potvrđena dva slučaja zaraze koronavirusom u KB Dubrava

Hina

U Kliničkoj bolnici Dubrava utvrđena su dva slučaja zaraze koronavirusom, zbog čega će bolnica biti evakuirana, potvrdio je u nedjelju ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

“Znam samo da su dva djelatnika potvrđeni, detalje ne znam”, rekao je Capak za Dnevnik. hr. i potvrdio kako će zbog toga evakuirati bolnicu u zagrebačkoj Dubravi.

Dva novooboljela pacijenta od koronavirusa u Zagrebu liječnici su KB Dubrava, piše Jutarnji list na svom portalu i navodi kako će, po svemu sudeći, KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice preuzeti sve pacijente na hitnim prijemima koji bi inače bili liječeni u KB Dubrava.

Prijedlog je, navodi Jutarnji list, da KB Dubrava zbog činjenice da je virus ‘ušao’ u bolnicu postane tzv. respiracijska bolnica za liječenje najtežih pacijenata oboljelih od Covida-19. Uredba koju je donio ministar, a po kojoj zdravstveni djelatnici dok traje epidemija mogu biti ‘seljeni’ iz jedne u drugu ustanovu, temelj je za budući rad u KB Dubrava odnosno u ispomoć će im dolaziti liječnici iz drugih zagrebačkih bolnica koji se bave intenzivnom skrbi.