Potukle se šefice u KBC Sestre milosrdnice

Bolnica Sestara milosrdnica: D.Prša/Nacionalno

Policija je potvrdila kako utvrđuje okolnosti vezane uz fizički obračun koji se dogodio su srijedu ujutro u KBC-u Sestre milosrdnice, u kojem su sudjelovale zamjenica ravnatelja Dijana Zadravec i voditeljica Odjela nabave medicinskih proizvoda Mija Primorac.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak potvrdio je da je u srijedu ujutro došlo do fizičkog obračuna između Zadravec i Primorac, zbog čega je intervenirala i policij. No, o svemu ne može više reći dok se ne utvrdi što se stvarno dogodilo.

U bolnici je nedopustiv bilo kakav oblik fizičkog nasilja i neću ga tolerirati, a sve će ispitati Povjerenstvo za unutarnji nadzor, rekao je Zovak Hini.

Dodaje kako je od svih uključenih zatražio očitovanje koje će proslijediti Povjerenstvu, a ono će, u skladu sa statutom bolnice, provjeriti što dogodilo, prikupiti izjave i dati mišljenje ravnatelju o mjerama koje treba poduzeti.

Dijana Zadravec je neuroradiologinja i zamjenica ravnatelja KBC-a, a Mia Primorac voditeljica Odjela nabave medicinskih proizvoda KBC-a. 

Kako neslužbeno doznajemo, policija je dojavu o incidentu u Vinogradskoj bolnici zaprimila nešto poslije 10 sati, i to od zaposlenice Mije Primorac.

Primorac je navela kako ju je na radnom mjestu nakon sustavnog psihičkog zlostavljanja tjelesno napala, i to na način da ju je stisnula za ruku i ogrebala, inače nadređena Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja bolnice.

Zbog nemilog incidenta Primorac je zatražila liječničku pomoć.

Inače, priča se zakuhala na sastanku na kojem se govorilo o nabavi za potrebe bolnice. Neslužbeno doznajemo da policija još uvijek ispituje sudionike sa sastanka, no izjavu nisu uspjeli uzeti od Dijane Zadravec koja obavlja razne pretrage po bolnici.

Inače, svjedoci daju oprečne izjave o tome tko je započeo sukob.