Potres pogodio talijanski otok, srušeno nekoliko zgrada

Ilustracija

U potresu jačine 4,0 u ponedjeljak navečer na Ischiji, turističkom otoku pokraj Napulja, na jugu Italije, poginule su najmanje dvije osobe dok su spasioci pokušavali izvući dvoje žive djece iz ruševina.

Starija žena poginula je u Casamiccioli, na sjeveru otoka, od krhotina palih s crkve, dok je tijelo druge žene uočeno među ostacima srušene kuće. Oko 2 sata u noći vatrogasci su spasili 7-mjesečnu bebu nakon više sati napora. Spasioci su nastavili kopati kako bi pronašli njezino dvoje braće s kojima su uspjeli uspostaviti kontakt.

Najviše je štete u dva mala mjesta na sjevernoj obali otoka – Casamiccioli i susjednom Laccu Amenu. Brojne kuće su se urušile dok se na puno zgrada vide prijeteće pukotine, a srušila se i crkva u Casamiccioli.

Stanovnici i turisti istrčali su na ulice iz svojih domova i hotela, a mnogi su turisti odlučili napustiti otok. Ozlijeđeno je oko 40 osoba, većinom lakše, prema bolničkim izvorima. Najviše štete bilo je na povišenim dijelovima otoka dok se čini da nije bilo većih šteta uz samu obalu.

Zemlja se zatresla u 20.57 sati s epicentrom na nekoliko kilometara dubine sjeverozapadno od otoka. Po Nacionalnom geofizičkom institutu jačina potresa procijenjena je na 4,0 stupnja. Glavni potres popratilo je najmanje petnaest manjih potresa.