Potraga za muškarcem koji je “ispalio hitac” i pao s Masleničkog mosta

foto: Hina

Na starom Masleničkom mostu u ponedjeljak poslijepodne muškarac čiji identitet nije objavljen sjeo je na ogradu mosta, ispalio hitac iz vatrenog oružja i pao u more, nakon čega je uslijedila intenzivna potraga, potvrdili su policija i Županijski centar 112, dok je Ministarstvo obrane u utorak izvijestilo kako postoje indicije da se radi o pripadniku ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Županijski centar 112 izvijestio je da su u ponedjeljak iza 16 sati zaprimili dojavu voditelja “Bungee Jumpinga” da je na starome Masleničkom mostu nepoznata osoba sjela na ogradu mosta, ispalila hitac iz vatrenog oružja i potom pala u more.

O događaju su odmah obaviješteni policija i Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka).

Najprije dojava o nestanku, a potom i padu s mosta

Zadarska policija izvijestila je da je u ponedjeljak najprije dobila dojavu o nestanku 45-godišnjeg muškarca, a potom i o događaju na starome Masleničkom mostu.

“Prema informacijama s kojima raspolažemo, vjerojatno je riječ o nestalom muškarcu. U pretrazi Novskoga ždrila sudjeluju zadarske policijske snage, specijalci, specijalci ronioci iz Splita i Rijeke, dva broda, jedan policijski i jedan brod Lučke kapetanije, a MORH je dao na korištenje jedan helikopter”, rekao je Hini glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Dodao je da će, bude li potrebno, u akciju traganja biti uključene dodatne snage, a cijelom akcijom koordinira Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka).

Ministarstvo obrane je izvijestilo kako “postoje indicije da se radi o pripadniku 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO” čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak, a mediji navode da je riječ o pilotu kanadera.

Hina