Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao 27. obljetnicu VRO Bljesak

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je uputio čestitku uoči obilježavanja 27. obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak, poručivši da je žrtva branitelja zauvijek ugrađena u temelje Hrvatske i trajno sačuvana u sjećanju hrvatskog naroda.

Medved se u čestitci obratio obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, a na pobjedi je čestitao i ponosnim sudionicima akcije Bljesak u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć, obljetnica koje se obilježava u nedjelju.

čestitam vam 27. obljetnicu Bljeska, pobjedničke vojno-redarstvene operacije u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije pokazale svu svoju moć.

U manje od 32 sata hrvatske snage – 7200 vojnika i policajaca – oslobodile su 600 četvornih kilometara privremeno okupiranog hrvatskog teritorija i omogućili povratak prognanika u zapadnu Slavoniju.

Slaveći našu pobjedu, prisjećamo se 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja – njihovom krvlju plaćena je naša sloboda.

Njihova žrtva zauvijek je ugrađena u temelje hrvatske države i ostaje trajno sačuvana u sjećanju hrvatskog naroda, a njihovo domoljublje uzor je i poticaj generacijama. Vječna im slava i hvala!

Hvala i svima vama koji ste branili i oslobađali našu domovinu od velikosrpke agresije, bez vaše spremnosti na žrtvu ne bi bilo ni naše samostalne države, to Hrvatska neće i ne smije zaboraviti.

Danas više nego ikada svjesni smo važnosti i značenja mira, slobode i neovisnosti, vrijednosti za koje smo se prije tri desetljeća spremno žrtvovali i koje i danas odgovorno štitimo.

Očuvajmo ono naše zajedništvo koje nas je dovelo do konačne pobjede u Domovinskom rat jer samo zajedno možemo uspješno odgovoriti na sve izazove s kojima se suočavamo.

Budimo ponosni na našu povijesnu ulogu u stvaranju hrvatske države i ostvarenju tisućljetnog sna hrvatskoga naroda, izvjesimo zastave u sjećanje na veličanstvenu pobjedu u Bljesku i u zahvalu svima koji su svojom žrtvom pridonijeli slobodi koju imamo.

Neka nam vječno živi naša jedina Hrvatska!