Potpredsjednik Štromar (HNS) odšutio SDP-ove upite odlazi li iz Vlade

Hina

Zastupnici SDP-a nisu u srijedu prijepodne uspjeli natjerati potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva Predraga Štromara (HNS) da odgovori je li još ministar, hoće li to biti i sutra ili danas podnosi ostavku. 

Odgovore na ta pitanja Gordan Maras i Arsen Bauk od ministra su tražili, ne i dobili, na početku saborske rasprave o dva zakonska prijedloga s područja prostornog uređenja koja bi, uvjerava Vlada koja ih je predložila, trebala ubrzati i pojeftiniti izdavanje građevinskih dozvola, smanjiti birokraciju i rasteretiti gospodarstvo nepotrebnih nameta.

Minimum korektnosti bio bi da kažete hoćete li sutra biti potpredsjednik, ostajete li u Vladi, hoćete li glasovati za proračun, rekao je Štromaru SDP-ov Bauk referirajući se na pisanje medija da je Plenković prelomio da ne popušta HNS-u. 

Potpredsjedniku Vlade je rekao i kako nije vrhunac političke mudrosti “u jeku parlamentarne” krize doći u Sabor i ne odgovoriti na pitanje ostaje li  u Vladi. “Da ostajete, da je ta Vlada dobra, s ponosom biste rekli da ostajete”, iščitao je Bauk ministrovu šutnju.  

Ponukan pisanjem medija, i Maras (SDP) od Štromara traži odgovor u čije ime predlaže zakon. Vidimo u medijima da vam se premijer zahvalio na suradnji, da u proračun nisu uvršteni koeficijenti za nastavnike  što je HNS tražio, pa mi nije jasno jeste li još uvijek ministar, hoćete li biti sutra ili danas  podnosite ostavku, pitao je SDP-ovac. 

Ustvrdio je i kako je očito da će Vlada nastaviti voziti dalje na žetone svježe optuženog gradonačelnika.
 

(Hina)