POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU UREĐENJA I OPREMANJA ŠKOLSKOG PRAKTIKUMA ZA FRIZERA U SREDNJOJ ŠKOLI OTOČAC

Iako nije osnivač i nema zakonsku obvezu sufinanciranja i financiranja Srednje škole Otočac, kao nastavak dobre suradnje i imajući sluha za potrebe svojeg stanovništva, Grada Otočac i Srednja škola Otočac, danas su potpisali Ugovor na temelju kojeg će Srednja škola uspješno zatvoriti financijsku konstrukciju projekta „Uređenje i opremanje praktikuma za frizere u Srednjoj školi Otočac“.

Prema riječima ravnateljice Srednje škole Otočac, gđe. Adele Rukavine, nakon istraživanja
tržišta rada i njegovih potreba, uz neke druge obrazovne smjerove i deficitarna zanimanja na tržištu rada, Srednja škola Otočac, uz suglasnost svojeg osnivača, Ličko-senjske županije, odlučila se na uređenje i opremanje praktikuma za frizere.

Za novi obrazovni program Srednje škole Otočac, uspješno je dobiveno odobrenje za početak izvođenja programa obrazovanja za vezane obrte za zanimanje frizer od nadležnog
ministarstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja čemu su prethodili građevinski radovi koji su se odnosili na preuređenja prostora unutar škole u kojima će se odvijati nastava, a koji moraju biti zadovoljeni prema zadatim standardima.

Od jeseni, kreće izvođenje nastave novog obrazovnog smjera u Srednjoj školi Otočac s nadom da će ispuniti sva očekivanja!