Potpisan ugovor o radovima na rekonstrukciji Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 10. siječnja 2018. godine, zajedno sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, u prostoru biblioteke Odjela za ginekologiju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nazočio potpisivanju Ugovora za izvođenje radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak – izgradnja Središnjeg paviljona – Objedinjeni hitni bolnički prijem i Dnevna bolnica.

Ugovor su potpisali, za bolnicu ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović i za izvođača radova Presoflex gradnju d. o. o. Požega i GH Holding d. o. o. Ljubljana Ino Galić, direktor Presoflexa.

Radovi, ukupne vrijednosti 106 milijuna kuna , bit će dovršeni u roku od 19 mjeseci od uvođenja u posao. Početak radova očekuje se u ožujku ove godine, ili prije, ako to vremenski uvjeti dozvole.
Riječ je o površini od 9 000 m2, na ukupno šest katova (podrum, prizemlje i četiri kata) u kojima će biti smješteni objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevna bolnica, hemodijaliza, laboratorij i dijagnostika.

„Ovo je doista veliki dan za Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“, a rekao bih i općenito za zdravstvenu zaštitu naših stanovnika“, rekao je župan Ivo Žinić i dodao:

„Povijesni je dan i za grad Sisak i ovu županiju. Hvala svima koji su u zadnjih sedam, osam godina radili na projektnoj dokumentaciji, a pogotovo zahvaljujem timu koji je zadnjih godinu dana radio na preinaci projektne dokumentacije, od projektanata, naše razvojne agencije SIMORA, stručnjaka u bolnici, ravnatelja i svih oni koji su radili danima i noćima da uspijemo uhvatiti ova sredstva. 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava, ostatak do 106 milijuna su vlastita sredstva, iz izvora ministarstva financija, zdravstva, regionalnog razvoja i Sisačko-moslavačke županije.“

Župan se kratko osvrnuo i na komentare kako je projekt sisačke bolnice od nekih ocijenjen kao jedan od najvećih promašaja Županije: „Ako je ovo promašaj ja vas pitam, što su to onda uspjesi!? Ovo je veliki uspjeh cijelog tima, koji je doveo do ovog dana!“

Direktor Presifleks gradnje Ino Galić, koji je uz ravnatelja Dujmenovića i župana Žinića potpisao ugovor o izvođenju radova, najavio je izradu detaljnoga terminskog plana te druge pripreme koje će trajati pedesetak dana. Dodao je kako požeška građevinska tvrtka djeluje u sklopu ljubljanskoga GH Holdinga, koji ima veliko iskustvo u gradnji medicinskih objekata, što jamči da će radovi biti izvedeni kvalitetno i na vrijeme.