Potpisan sporazum o upravljanju braniteljskom prodavaonicom

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Pleter-usluge Marijan Mareković potpisali su u petaksporazum o suradnji u realizaciji projekta braniteljske prodavaonice, koja će biti otvorena na adresi Britanski trg 3 u Zagrebu.

Sporazum o poslovnoj suradnji potpisan je u prostoru braniteljske prodavaonice pod nazivom “Lijepo i naše”, priopćeno je iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ministarstvo ističe kako realizacija projekta braniteljske prodavaonice predstavlja iskorak u načinu pružanja podrške poslovanju branitelja i članova njihovih obitelji i nastavak poticanja razvoja braniteljskih zadruga, OPG-ova i obrta.

Braniteljska prodavaonica prvenstveno će pomoći lakšem pozicioniranju proizvoda na tržištu, a predviđena je i kao mjesto okupljanja i socijalnog uključivanja braniteljsko-stradalničke populacije, širenja ponude proizvoda i usluga te nastajanja novih poslovnih ideja.

Također će služiti za dobivanje informacija o braniteljskom poduzetništvu, umrežavanje proizvođača i pružatelja usluga, organizaciju predstavljanja autohtonih hrvatskih proizvoda te načina proizvodnje i pripreme hrane kako bi se osvijestila važnost prirodne proizvodnje i važnosti rada u resocijalizaciji hrvatskih branitelja te uključivanja njihovih obitelji u zajedničke aktivnosti.

“Otvorenjem braniteljske prodavaonice hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji okupljeni u zadruge, OPG-ove i obrte dobit će prepoznatljivo mjesto specijalizirano kao izložbeno-prodajni prostor u kojem će moći plasirati svoje proizvode. Istovremeno, kupci će ovim projektom moći u centru Zagreba kupiti domaće proizvode od pouzdanih proizvođača te kupnjom poticati razvoj poduzetništva hrvatskih branitelja”, navodi se u priopćenju.

Sporazumom je određeno da asortiman proizvoda u braniteljskoj prodavaonici mora činiti najmanje 70 posto proizvoda zadruga, OPG-ova i obrta koje su osnovali branitelji i članovi njihovih obitelji. Preostalih 30 posto mogu biti i drugi autohtoni domaći proizvodi.