Postignut je dogovor s ministrom Bošnjakovićem, Općinski sud se vraća u Petrinju

Općinski sud u sljedećih mjeseca dana ponovno će otvoriti svoja vrata u Petrinji čime se sudstvo vraća u taj grad nakon osam godina. Potvrdio je to Portalu53 petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Tu potvrdu od ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića dobio je danas predsjednik Kluba vijećnika BM 365-Narodne stranke reformisti i nezavisnih u Hrvatskom saboru Robert Janković, a rezultat ove odluke je održan sastanak s ministrom Bošnjakovićem prije nekoliko dana.

„Taj isti naš sud kojeg smo izgubili, kojeg su nam uzeli, mi smo ga upravo danas kroz razgovore, kroz pregovore s ministrom Bošnjakovićem ispred Kluba saborskih zastupnika BM 365, Narodne stranke Reformista i nezavisnih, ukupno sedam saborskih zastupnika je stalo iza tog projekta. Vraćam se zadovoljan jer je ministar Bošnjaković obećao kako ćemo sud dobiti u sljedećih mjesec dana. To će biti samostalni sud, sudstvo se vraća na velika vrata u Petrinju“, kazao je za Portal53 Darinko Dumbović.

Dumbović ističe kako će tom sudu gravitirati i građani iz okolnih petrinjskih gradova i općina. „Ono što mene kao gradonačelnika i saborskog zastupnika čini sretnim je što sam dobio od ministra tu potvrdu. Nadam se da je to jedna krasna vijest u kojoj se želim zahvaliti mladim Reformistima i svima onima koji su pokazali senzibilitete prema ustanovama koje smo izgubili i koje sada vraćamo“, zaključio je Dumbović i ističe kako se cijelo ovo vrijeme nije prestao boriti za to da se sudstvo vrati u Petrinju.

„To je ogromna ušteda za građane, a za državu, mi državi ne možemo stalno biti trošak, jednostavno, taj dio je za mene neprihvatljiv jer smatram da smo mi dodana vrijednost lijepe naše Domovine, a nikako trošak. Ako se zajedno udružimo i budemo racionalni, meni je uvijek da država ima veći trošak, a naši građani manji trošak“, dodao je Dumbović koji na kraju dodaje kako će novi sastanak s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem i njegovog Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru biti održan u petak.

Upravo su nedavno članovi Narodne strane Reformisti Petrinja prikupljali potpise građana da se sudstvo vrati u naš grad jer su bili nezadovoljni prijedlogom novog oblika pravosudne reorganizacije u Hrvatskoj kroz Zakon o područjima i sjedištima sudova. Upravo je svoje očitovanje o ovom prijedlogu zakona u Hrvatski sabor uputio i Dumbović.

Portal53/N