Pošta objavila da zapošljava 120 ljudi. Sad kažu da su se ‘samo šalili’

Zavod za zapošljavanje ovih je dana preplavljen oglasima Hrvatske pošte kojima traže čak 120 novih poštara i dostavljača diljem Hrvatske.

Objavili su i plaće koje nude te rokove do kad se zainteresirani mogu prijaviti. Većina natječaja i dalje je aktualna.

No, čini se kako su se u Pošti “samo šalili” i da nikako ne misle zapošljavati toliko ljudi. Tako barem stoji u reagiranju koje su nam poslali nakon što smo objavili tekst.

“Navedeni oglasi otvoreni su s ciljem testiranja tržišta rada i potreba zapošljavanja stranih radnika, a prema procedurama HZZ-a. Takvi oglasi ne nude stvarni pregled potreba Hrvatske pošte za zapošljavanjem”, objasnili su u HP-u.

Kažu, dakle, kako nije točno da traže 120 radnika, a imaju objašnjenje i za različite plaće koje nude poštarima, ovisno o gradu u kojem rade. Iz objašnjenja, doduše, i dalje nije jasno zbog čega poštaru u Dubrovniku nude veću plaću nego onom u Koprivnici.

“Plaće su različite jer se u međuvremenu mijenjao kolektivni ugovor temeljem čega su rasle plaće radnicima Hrvatske pošte. Osnovna plaća je jednaka za sve poštare, a razlika je u varijabilnom dijelu plaće koja ovisi o učinkovitosti radnika.

Trenutno imamo otvorena radna mjesta za operatera u poštanskom uredu, jedno u Lošinju i dva u Puli te radno mjesto poštara za opću dostavu u Koprivnici”, zaključili su u Hrvatskim poštama.