Pošta diže plaće radnicima: Evo koliko bi sada mogli zarađivati

Hrvatska pošta-HP i socijalni partneri dogovorili su povećanje plaća svim radnicima pošte za 25 posto, kao odgovor na izazove tržišta rada s kojima se suočavaju svi poslodavci, izvijestili su iz Hrvatske pošte.

Podsjećajući da su prošle godine za osam tisuća radnika na operativnim poslovima povećali plaće za 20 posto, iz pošte ističu da se novo povećanje odnosi na sve radnike, svjesni da je povećanje plaća jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika.

Uz to, trenutni trendovi na tržištu rada zahtijevaju poboljšanje materijalnih uvjeta radnika, a i stabilnost poštanskog sustava ovisi o poštarima, dostavljačima, vozačima i šalterskim radnicima.

Ukupno ulaganje u povećanja primanja radnika iznosit će gotovo 30 milijuna eura godišnje.

“Drago nam je što smo uspješno i brzo postigli dogovor sa socijalnim partnerima. Upravi Hrvatske pošte prioritet je da kolegama i kolegicama osiguramo financijsku stabilnost, a time i dugoročno uspješno poslovanje tvrtke. Zadovoljni radnici pretpostavka su za dodatno povećanje produktivnosti i profitabilnosti te ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva naših korisnika”, poručio je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo.

Na upit Hine kada kreće to povećanje plaća, iz pošte su odgovorili da će se povišica od 25 posto raspodijeliti tako da će od 1. srpnja plaće rasti 10 posto, uz porast naknada za prijevoz i prehranu, a svi će dobiti i jednokratnu nagradu od 150 eura.

Kasnije, u studenom ove godine plaće će porasti za 7,5 posto, a za isto toliko još i od ožujka iduće godine (2024.).

Iz pošte dodaju i da su pregovori uprave i socijalnih partnera održani u srijedu ovog tjedna te zaključeni u poslijepodnevnim satima.