Posjet predsjednice Lici: Danas obilazi Perušić, Senj i Otočac

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je preselila svoj ured u Ličko-senjsku županiju danas je posjetila Perušić i Senj, a posljepodne odlazi i u Otočac. 

U Perušiću se predsjednica susrela s predstavnicima općine i građanima. Upoznala se i s projektom kojim započinje uređenje vlasničko-gruntovnih knjiga za 700 hektara zemljišta. Ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek upoznao je predsjednicu s postupkom usklađenja zemljišnih knjiga sa stanjem na terenu i u gruntovnici, izvijestivši da je Perušić jedna od 22 lokalne jedinice s kojima je ove godine ugovoren postupak za katastarske izmjere u vrijednosti oko 80 milijuna kuna. Kolinda Grabar Kitarović izrazila je zadovoljstvo što će ovim postupkom doći do okrupnjavanja čestica, a župan Darko Milinović istaknuo je važnost uređenja imovinsko-pravnih odnosa za razvoj ovog kraja, budući da neuređene katastarske i zemljišne knjige predstavljaju “kamen smutnje” za investitore.

U Senju se, nakon susreta s gradonačelnikom i suradnicima predsjednica družila s građanima te se sastala s pripadnicima Javno-vatrogasne postrojbe i DVD-a Senj. Posjetit će Gradski muzej Senj te Tvrđavu Nehaj.

Potom predsjednica odlazi u Otočac gdje će razgovarati s gradonačelnikom i braniteljima, a posjetit će Centar za tradicijske obrte udruge Gačanka i siranu Runolist.