Posjet kardinala Pietra Parolina mons. Anti Joziću u splitskoj bolnici

Hina

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik pape Franje posjetio je u srijedu, na Odjelu kirurgije splitskog KBC-a,  novoizabranog nadbiskupa i apostolskog nuncija u Obali Bjelokosti mons. Antu Jozića koji je nedavno stradao u prometnoj nesreći, priopćeno je iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

Mons. Jozić je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći 7. travnja ove godine u tunelu Sv. Ilija kod Makarske, a tom je prigodom poginuo 24-godišnji mladić.

Nakon nekoliko kirurških zahvata stanje mons. Jozića je stabilno i izvan je životne opasnosti, a oporavak teče uspješno, izvijestili su iz Splitsko-makarske nadbiksupije.

Kako se navodi u priopćenju, prijateljsku i bratsku podršku mons. Joziću došli su iskazati i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, apostolski nuncij na Filipinima mons. Gabriele Caccia, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić i prvi tajnik Apostolske nuncijature u RH mons. Janusz Blachowiak.
Dobrodošlicu u grad Split i Splitsko-makarsku nadbiskupiju zaželjeli su im splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić i generalni vikar mons. Miroslav Vidović, a pred bolnicom delegaciju je dočekao ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović sa suradnicima.
“Posjet je protekao u radosnom i opuštenom ozračju. Kardinal Parolin prenio je pozdrave pape Franje i brojne braće svećenika, kao i vjernika koji mole za oporavak mons. Jozića koji je izrazio zahvalnost svima na odvojenom vremenu za posjet te je zamolio da i dalje mole za njega. Susret je završio zajedničkom molitvom”, navodi se u priopćenju.
Podsjeća se i kako je kardinal Pietro Parolin trebao na današnji dan, 1. svibnja, u splitskoj konkatedrali sv. Petra zarediti za biskupa mons. Antu Jozića no ređenje je zbog teške prometne nesreće odgođeno.
Napominje se i kako u Splitu boravi i kardinal John Tong, apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je mons. Jozić proveo zadnjih deset godina službe. Kardinal Tong će predvodio misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u srijedu na večer u splitskoj katedrali sv. Dujma.

(Hina)