Posavec na 2. mjestu Restart-ove liste u 3. izbornoj jedinici

Štrigova, 12.06.2020 - Restart koalicija i međimurski župan Matija Posavec potpisali su sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima i održali konferenciju za novinare. Na slici Željko Kolar, Matija Posavec, Davor Bernardić. foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ik

Nezavisni međimurski župan Matija Posavec bit će na 2. mjestu liste Restart koalicije u 3. izbornoj jedinici, najavljeno je na potpisivanju sporazuma o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima u petak na Mađerkinom bregu pokraj Štrigove.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je da sporazum s međimurskim županom znači korak bliže pobjedi Restart koalicije, a Međimurje, kao i Zagorje, Primorsko-goranska i Istarska županija, “putokaz su kuda bi trebala Hrvatska ići ako želimo biti uspješni i neovisni“.

“Hrvatska je danas na začelju po gotovo svim pokazateljima: po stanju u pravosuđu, po percepciji korupcije, po konkurentnosti, po slobodi medija i stanju ljudskih prava, na začelju smo po korištenju europskih fondova i to tako više ne smije biti”, poručio je Bernardić.

Stoga je na Restart koaliciji, naglasio je, zadatak da uspješne modele rasta i razvoja u Međimurju implementiraju u cijeloj Hrvatskoj i ljudima omoguće da dostojanstveno žive od svoga rada.

Na novinarski upit o televizijskom sučeljavanju s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem čelnik SDP-a rekao je kako su dogovorena dva termina – 29. lipnja na RTL-u i 3. srpnja na Novoj TV, te da od HRT-a još nisu dobili termin u kampanji, već onaj 16. lipnja, prije službene kampanje.

Bernardić: Je li Plenković možda glavni urednik HRT-a?

“Plenković prije izborne kampanje u ime HRT-a poziva na sučeljavanje i ne razumijem poruku. Je li on možda glavni urednik Hrvatske televizije? Na taj način jedan predsjednik vlade mislim da se ne bi trebao ponašati. Pogotovo zato jer to onda baca sumnju na neovisnost rada javne televizije, što u svakom slučaju nije dobro“, istaknuo je Bernardić.

Kad počne službena kampanja, najavio je, kao lider Restart koalicije odazvat će se svakom sučeljavanju. “Štoviše, tome se veselim jer je vrijeme da građani naše zemlje čuju istinu i čuju obmane s druge strane sada već premijera na odlasku“, poručio je Bernardić.

Posavec, koji je uz svoje drugo dobio još jedno mjesto pri kraju liste Restart koalicije u 3. izbornoj jedinici, podsjetio je da je u listopadu prošle godine napustio HNS nakon 15 godina i otada je nezavisni župan.

Za Restart koaliciju odlučio se, kaže, jer su mu njezine stranke u proteklih sedam godina koliko je župan “pružile aktivnu i maksimalnu podršku u nastojanjima da Međimurje učine boljim krajem za život, rad i poslovanje”.

Posavec: U Međimurju u koronakrizi nismo zaustavili nijednu investiciju

“Naši zajednički projekt i zajednički uspjeh su rezultati vidljivi u svakoj našoj općini i svakom našem gradu. Investicije preko proračuna Međimurske županije teške su preko 400 milijuna kuna koje su uložene u gospodarstvo, a ni u vrijeme koronakrize nismo zaustavljali nijednu investiciju, pa je dosta radnih mjesta spašeno zbog takvog načina rada“, rekao je Posavec.

Županijski HDZ prozvao je da je u posljednje četiri godine u Županijskoj skupštini opstruirao “sve što se može opstruirati“.

Nositelj liste za 3. izbornu jedinicu, SDP-ov krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, zamjerio je HDZ-ovoj Vladi izostanak podrške uspješnim projektima s europskim i županijskim novcem, a smatra da Vlada nije riješila ni dva osnovna problema u državi – pomoć gospodarstvu u koronakrizi i posljedice potresa.

Na potpisivanju sporazuma u Međimurju su bili i predsjednici HSS-a Krešo Beljak te Snage Goran Aleksić.