Ponude za frekvenciju 101MHz primaju se do 9. srpnja

Obavijest Vijeća za elektroničke medije (VEM) o namjeri davanja koncesije za radijsku frekvenciju 101 MHz za Zagreb i Zagrebačku županiju objavljena je u srijedu 9. lipnja u Narodnim novinama, a rok za podnošenje ponuda je 30 dana, odnosno do 9. srpnja.

Rok za podnošenje zahtjeva za dostavu dokumentacije za nadmetanje potrebne za izradu ponude je sedam dana od objave obavijesti u Narodnim novinama, odnosno do ‎16. ‎lipnja‎, izvijestili su iz VEM-a.

VEM je odluku o raspisivanju novog postupka davanja radijske koncesije za 101 MHz donio sredinom prošlog tjedna, nakon što je Radio 101 u ponedjeljak 31. svibnja u ponoć prestao emitirati jer mu je tada istekla koncesija za tu frekvenciju.

Uoči najave gašenja, radnici Radija 101 zatražili su i izdavanje privremene koncesije, a nakon što je VEM 19. svibnja odbacio ponudu uprave Radija 101 kojem je vlasnik Thomas Alexander Thimme zbog nepotpune dokumentacije – izvan roka predane potvrde Porezne uprave o podmirenju obaveza te nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje. Predsjednik VEM-a Josip Popovac tada je objasnio da Zakon o elektroničkim medijima ne poznaje pojam “privremene koncesije”.

Stoga, Radio 101 je nakon 37 godina postojanja 31.¸svibnja u ponoć prestao emitirati uz posljednju u cijelosti puštenu pjesmu “Always look on the bright side of life” legendarnih Monty Pythona i uz najavu “vratit ćemo se”. Nakon toga, radnici Radija 101 nastavili su emitirati program preko online streaminga.