Pomrčina Sunca u Lavu uzdrmat će cijeli planet

Mladi Mjesec i potpuna pomrčina Sunca u Lavu najavljuje velika previranja na geopolitičkoj sceni u raznim krajevima svijeta, a osobito u Americi.

Mlađak nastupa u ponedjeljak 21. kolovoza u 20:30 sati po hrvatskom vremenu i odvija se na 28 stupnjeva i 52 minute Lava.

Ovo će biti drugi mlađak u Lavu ove godine jer je prethodni mladi Mjesec zahvatio prvi stupanj ovog znaka 23. srpnja. Na pojedinačnom planu, ovaj će astrološki i astronomski fenomen najjače utjecati na rođene približno pet dana prije i poslije 21. kolovoza, 20. studenog, 18. veljače i 20. travnja.

Tko je god došao na svijet krajem Lava, Škorpiona, Vodenjaka ili Bika, odnosno početkom Djevice, Strijelca, Riba i Blizanaca trebao bi idućih dana biti oprezan, povučen i suzdržan bude li to ikako moguće. Slično, zapravo, preporučujemo svima, piše Tportal.

Pomrčina kobna za SAD

Još je zanimljivije promotriti kako će se ovaj mlađak s pomrčinom odraziti na globalnom planu. Budući da će pomrčina, između ostalog, prekriti Sjedinjene Države predviđamo važan događaj u toj zemlji ili vezano za nju.

Učinci pomrčina nisu nužno vidljivi odmah nego se mogu manifestirati u razdoblju od šest mjeseci nakon same pomrčine.

Ipak, vjerojatno je da će se nešto dogoditi baš unutar 48 sata prije ili poslije egzaktne pomrčine, samo što javnost s tim možda neće biti u tom trenutku upoznata.

Donald Trump na udaru

U dane pomrčine američki bi predsjednik mogao povući neki dalekosežan potez, ili bi neki njegov stari grijeh mogao izaći na vidjelo, ili bi moglo doći do vala nasilja u SAD-u ili protiv njegovih interesa.

Pogled u ne tako davnu prošlost otkriva da je prethodna pomrčina koja je ‘presjekla’ SAD bila 20. srpnja 1963., pet mjeseci prije atentata na predsjednika J. F. Kennedyja.

SAD međutim nije jedini izložen nevoljama i preokretima jer su u vrijeme pomrčine izgledna sudbonosna zbivanja bilo gdje na planetu: negdje bi mogao pasti vladar ili početi revolucija, piše Tportal.