Pomiču se predstave i koncerti radi subotnje utakmice

Nogometna groznica koja prati uspjeh hrvatskih reprezentativaca na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. u Rusiji prelila se na sve segmente hrvatskoga društva, pa tako kazališta masovno odgađaju predstave, pomiču se termini koncerata, a organizirano gledanje utakmice postaje dijelom programa niza kulturnih događanja.

Tako je gostovanje zagrebačkog Teatra Exit s predstavom “Pluća” na manifestaciji ‘Ljeto u dvorcu Oršić’ zbog utakmice prebačeno na nedjelju 8. srpnja.

Zbog važne utakmice Hrvatska – Rusija u subotu 7. srpnja, za nedjelju je odgođena i premijera predstave “Grička vještica” u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Glumačke družine Histrion, kojom se svečano otvara 33. Zagrebačko histrionsko ljeto.

Kako ne bi propustili sraz koji će odlučivati o ulasku Hrvatske u polufinale svjetskog nogometnog prvenstva, svečano zatvaranje 21. Međunarodnog festivala folklora i koncert sudionika u Šancu pomaknut je u subotu na 18 sati, a svi sudionici i gosti pozvani su da po završetku koncerta zajedno nastave bodriti hrvatsku reprezentaciju u utakmici s Rusijom koja će biti prenošena uživo na video zidu Festivala.

Pomaknut je i nastup grupe Repetitor na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, s 21 na 22 sata, dok 16. Tabor Film Festival poziva sve subotnje festivalske goste na organizirano gledanje utakmice, najavljujući veliki after party u suradnji s Pivovarom Medvedgrad, koji će u čast pobjede nad Rusijom na Campfire stageu biti besplatan za sve. Veselje će se uz bogat DJ program nastaviti do zore, a uz ulaznicu će posjetitelji moći uživati i u koncertima Nene Belana & Fiumensa, Nipplepeoplea te Gabi Novak & Matije Dedića.

Gledanje prijenosa četvrtfinala na velikom ekranu u svojem dvorištu najavljuje i zagrebačka Kuća za ljude i umjetnost Lauba, a opće raspoloženje najbolje je saželo Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Osijeku, koje je zbog iznimnog interesa za utakmicu premijernu izvedbu rock melodrame “Osječki long, long play” Saše Anočića odgodilo na jedan dan, uz poruku da se želje poklonika kulture i sporta moraju uvažiti!