Politika je zasad stidljiva, ali Šuker neće završiti mandat !!!

HRT

Davor Šuker očekivano je na Skupštini HNS-a ponovno izabran za predsjednika HNS-a, no uz mnogo kontroverzi.

Delegate Hajduka pokušalo se ušutkati gašenjem mikrofona, a prema mnogim tumačenjima propisa Skupština je nelegalna, jer je sazvana po jednom, a održana po drugom poslovniku.

O tome će konačan sud dati sportska inspekcija, a do tada su o svemu tome u Temi dana HRT-a prodiskutirali cijenjeni sportski komentatori Edo Pezzi i Robert Matteoni.

Decidirano sam rekao prije mjesec dana kako je sve to skupa smiješno i da će opet pobijediti ista garnitura. Sustav biranja je takav da se ništa ne može dogoditi nabolje. Javnost je apsolutno protiv saveza, a i politika je nešto rekla, ali još uvijek stidljivo. Opstat će do SP-a, ali nešto će se sigurno morati mijenjati, kaže Pezzi.

Protiv toga sam da igrači koji su tek izašli iz kopački vode Savez. Ljudi koji su u Savezu očito imaju neke velike interese. Oni kažu UEFA i FIFA ne žele politiku u nogometu, ali priča u hrvatskim prilikama nije ista. To se možda može primjeniti u nekim zemljama gdje se nogomet samofinancira, ali naš nogomet bez pomoći gradova bi se ugasio, postao bi samo skupa rekreacija. Mislim da su interesi toliko prevladali da se u tome zalutalo, otišlo u slijepu ulicu, dodao je Pezzi.

Ne znam je li Skupština legalna ili ne, o tome se moraju izjasniti pravni stručnjaci, ali istini za volju iskustva koja imamo s HNS-om u posljednjih 15-ak godina sugeriraju da nelegalne skupštine, odnosno nelegalne procudure nisu strane vrhuški HNS-a. Osobno ipak smatram da to nije glavni lajtmotiv, ovo što se danas dešavalo je bio tek završni čin jedne farse u kojoj nogomet živi već više godina, kaže Matteoni.