Politička platforma Možemo! pridružuje se dvotjednom bojkotu HRT-a

Ilustracija Izvor: HRT

Politička platforma Možemo! pridružit će se dvotjednom bojkotu HRT-a kao podrška novinarima/kama i slobodi izražavanja, najavili su u utorak iz te platforme.

Navode kako su dvotjedni bojkot HRT-a pokrenule nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava zbog čak 36 tužbi koje je HRT pokrenuo protiv novinara i drugih medija.

“Ovime se HRT iz javne radiotelevizije financirane iz proračuna i pretplata građana pretvorio u nositelja borbe protiv slobode medija. Poručujemo HRT-u da povuče tužbe kroz koje potražuje od drugih medija i novinara više od 2,2 milijuna kuna jer je to jedini način da vrate ugled koji tužbama navodno štite”, ističe Možemo! u priopćenju. 

Do prosvjeda za slobodu izražavanja koji će se održati 2. ožujka predstavnici Možemo! najavljuju da će odbiti sva gostovanja na HRT-u, neće davati zasebne izjave za HRT niti će zvati HRT na događanja koje organizira Možemo!.

“Nadamo se da će se dvotjednom bojkotu pridružiti i ostale političke stranke i inicijative, te javne osobe kojima je stalo do slobode medija i govora, te slobodnog djelovanja novinara u Hrvatskoj”, poručuju iz te političke platforme.