Policijski pas u Puli pronašao kilogram heroina

FaH

Istarska policija uhitila je u ponedjeljak na autobusnome kolodvoru u Puli 32-godišnjega makedonskog državljanina kod kojeg je pronađen kilogram smeđe praškaste tvari za koju je preliminarnim testranjem utvrđeno da je heroin, izvijestila je u utorak  policija ističući da je drogu otkrio policijski pas Duks.   

 Naime, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga istarske Policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili da je 32-godišnji makedonski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Oni su provodeći pojačane mjere radi suzbijanja zloporabe opojnih droga oko 14 sati na autobusnome kolodvoru u Puli uočili sumnjivog muškarca koji je stigao autobusom.

 Budući da je policijski pas za detekciju droge Duks pozitivno reagirao na drogu u ruksaku, koji je nosio makedonski državljanin, policija ga je uhitila i privela u policijsku postaju. U ruksaku je pronađen paket s 1045 grama smeđe praškaste tvari. Preliminarnim testiranjem utvrđeno je da je riječ o heroinu. Pronađena droga dostavit će se na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ”Ivan Vučetić”, a osumnjičenik je u utorak poslijepodne priveden u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave.

(Hina)