Policijski pas Maša pronašao 2199 grama heroina

Pula, 20.10.2019 - Konferencija za medije, na kojoj su načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta predstavili rezultate dovršenog kriminalističkog istraživanja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Konferenciji je prisustvovaoi službeni pas za detekciju droga Maša. foto HINA/ Daniel SPONZA/ ik

Policija je zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama uhitila 39-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije i 62-godišnjeg državljanina Srbije u čijem je automobilu, uz pomoć policijskog psa Maše, pronašla 2199 grama heroina.

Dvojac je predan pritvorskom nadzorniku i protiv njih je podignuta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zagrebački policajci i policajci Ravnateljstva policije – koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija, 30. listopada, su prilikom nadzora smještajnih objekata i kontrole prijave boravka stranaca u Republici Hrvatskoj u kontaktu s dvojicom muškaraca posumnjali u njihovu moguću povezanost s opojnim drogama. 

Muškarci su bili u jednom od smještajnih objekta, a njihovo je vozilo bilo parkirano na parkiralištu, pa su policijski službenici odlučili potvrditi svoju sumnju pri čemu im je 
u otkrivanju droge pomogao službeni policijski pas Maša Issy Top, koja je odmah markirala mjesto gdje je bila droga.

Idućeg dana, temeljem sumnje policijskih službenika i Mašine detekcije, osobno vozilo marke Citroen srpskih nacionalnih oznaka prevezeno je u radionicu zagrebačke policije gdje je po nalogu suda pretraženo te su i u  prerađenom djelu ispušnog lonca, auspuha, pronađena ukupno četiri paketa ukupne težine 2199 grama heroina.

Zagrebačka policija lani je zaplijenila 904,59 grama heroina, a u prvih devet mjeseci ove godine  390,40 grama. Sada je pak zaplijenjeno 2199 grama heroina i u tom kriminalističkom istraživanju policijski pas Maša bila je od velike pomoći policajcima. Maša se iskazala  i u detektiranju marihuane u veljači ove godine kad je pronašla više od četiri kilograma marihuane.

Na području Istarske Policijske uprave je, prije nepuna dva tjedna, sudjelovala u detektiranju osam kilograma marihuane na autocesti A1.