Policija zbog nesreće s dvoje poginule djece istražuje 66-godišnjaka

Prometnu nesreću u kojoj su u ponedjeljak navečer na državnoj cesti Maslenica – Zaton Obrovački poginule dvije djevojčice u dobi od pet i devet godina izazvao je 66-godišnji vozač koji je njihovom automobilu oduzeo prednost, utvrdila je zadarska policija.

Prema rezultatima očevida koji je vodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika Denis Sokol, nesreća se dogodila kada 66-godišnji vozač fiata, zagrebačkih oznaka, krećući se iz smjera Obrovca prema Sv. Roku, na križanju s cestom D-54 nije propustio vozila s prednošću prolaska.

U tom trenutku sudario se s osobnim automobilom marke audi, zadarskih oznaka kojim je iz smjera Maslenice prema Zatonu Obrovačkom upravljao 49-godišnji vozač. Audio se pritom prevrnuo na krov i udario u betonske rampe.

U nesreći su poginule dvije djevojčice iz audija, a 49-godišnji vozač i još jedno dijete prevezeni su u Opću bolnicu Zadar, gdje su im ustanovljene teške tjelesne ozljede unatoč kojima su zasad stabilno.

Noć su proveli mirno i u toku dana napravit će se daljnja obrada, izjavio je Hini Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim vozačem fiata zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, priopćila je zadarska policija.