Policija zbog incidenta u Borovu privela 14 osoba

Policija je zbog incidenta u Borovu privela 14 osoba. Zbog neprimjerenog skandiranja nad njima se provodi krim-istraživanje zbog sumnje da su počinili kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325. stavka 1. Kaznenog zakona.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz narušavanje javnog reda i mira jučer u Borovu, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske tijekom jučerašnjeg dana priveli su u službene prostorije 14 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju opisano u članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona, skandirajući neprimjereni sadržaj.

Svi osumnjičeni će danas tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U suradnji s drugim policijskim upravama, kriminalističko istraživanje provodi se nad još nekoliko osoba s područja drugih županija”, navela je PU vukovarsko-srijemska u priopćenju, prenosi N1.