Policija utvrdila da je požar u C.I.O.S.-u izazvan namjerno

Ilustracija

Očevidom je utvrđeno da je požar koji je u subotu navečer buknuo u krugu tvrtke (C.I.O.S.) u Susedgradu izazvan namjerno te policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje, kratko je u ponedjeljak izvijestila zagrebačka policija.

Riječ je o prostoru tvrtke C.I.O.S. za zbrinjavanje otpada. U požaru, koji je ugašen u nedjelju ujutro, lakše je ozlijeđen 48-godišnji vatrogasac, a liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Prema priopćenju tvrtke, u požaru nisu stradala postrojenja, niti objekti. Procijenjena šteta je oko 20 tisuća kuna.

Prema uvidu na licu mjesta, izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici, te dio ograde reciklažnog centra, navela je voditeljica ureda uprave C.I.O.S. d.o.o. Tajana Tomašević.

Gostujući u nedjelju u Temi dana HRT-a, vlasnik tvrtke Petar Pripuz rekao je kako je iz snimke koju su dostavili medijima vidljivo da je požar podmetnut, jer je  vidljiv dim s vanjske strane ograde reciklažnog centra,  te da je djelo profesionalca.

“Najvažnije nam je da se utvrdi stvarni počinitelj kako bi se otklonila sumnja u našu tvrtku”, rekao je Pripuz te dodao kako ne sumnja u konkurenciju jer je zapravo nemaju. “S obzirom na kadrove, ulaganja i infrastrukturu, konkurencije nemamo”, istaknuo je.

Krivca vidi u pojedinim akterima koji, kako je rekao, “skupljaju političke bodove agitirajući protiv Milana Bandića i njegova projekta odlaganja otpada u Zagrebu” te se pritom koriste neprimjerenim metodama. “Ne aludiram da su oni izvršitelji”, istaknuo je.

U subotu navečer buknuo je požar i u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici, gdje je gorjelo oko tisuću metara četvornih napuštenoga skladišta. (H)