Policija: Svi koji su blokirali promet bit će kažnjeni

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Potvrdili su i da će oni koji budu identificirani naknadno biti prekršajno prijavljeni.

Što je radila interventna policija?

Na novinarsko pitanje zašto je uz prometnu policiju na terenu bila i interventna policija, u policiji nisu imali komentara.

Za razliku od prve akcije prošlog tjedna kada je blokada većinom trajala desetak minuta, danas su automobili stali na cestama na sat vremena u Zagrebu, ali i u drugim gradovima – Splitu, Rijeci, Trogiru, Lovranu, Karlovcu, Samoboru, Požegi…

Damir Kristijan Rogina, iz Inicijative Ugasi motor, kazao je za N1 da se danas odazvalo više vozača nego prošli tjedan, ali da akcija nije potpuno uspjela.

“U odnosu na prošli put je bolje, prošli put su stala tri auta, a sad njih 30, stvorila se kolona od tri kilometra i blokirala Novi Zagreb.

30. automobila je stalo i zauzelo položaje, treća traka je otvorena i, nažalost, puno je onih koji su se ‘švercali’, nisu ni potrubili ni pozdravili. Ljude ne zanima da im bude bolje, sve dok ne dođu u situaciju da ostanu bez plaće ili da im stigne ovrha”, kaže Rogina.

Podsjetimo, prema policijskom izvješću, u prvom prosvjedu su u blokadama hrvatskih prometnica sudjelovala su 2572 vozila.