Policija objavila detalje uhićenja Čaleta, osumnjičenog za ubojstvo trudnice

Splitska policija u srijedu oko 22 sata i službeno je potvrdila uhićenje odbjeglog zatvorenika Branimira Čalete, optuženog za ubojstvo trudne djevojke iz Ukrajine.

Policija je objavila detalje uhićenja:

“Rezultat je to rada policije koja je od samog saznanja za događaj do uhićenja, svim raspoloživim snagama na terenu poduzimala mjere i radnje u cilju pronalaska osobe.

Policijski službenici su od zaprimanja informacije intenzivno tragali, poduzimali sve raspoložive mjere i radnje, na terenu je bio maksimalan broj policajaca koji su ulagali napore da pronađu osobu, što je rezultiralo time da je muškarac večeras pronađen i uhićen”, navodi se u policijskom priopćenju.

Dodaju da su ga policajci spriječili u daljnjem bijegu te da je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstva za vezivanje te je odveden u službene prostorije.

“Koristimo priliku zahvaliti svim građanima koji su danas tijekom dana zvali policiju i pružali informacije koje smo provjeravali na terenu”, zaključuje policija u priopćenju.

Čaleta iz Vinovca kod Marine, koji je pritvoren zbog optužbi da je ubio svoju djevojku Ukrajinku Gannu Kitaevu u osmom mjesecu trudnoće, je oko podneva utekao dvojici pravosudnih policajaca prije nego li su ga uspjeli ukrcati u službeni kombi i vratiti u splitski zatvor na Bilicama.

Prije podne je imao raspravu na Županijskom sudu nakon čega je pobjegao i to s lisicama na rukama. Nisu ga pokolebala ni dva hitca što su u zrak ispalili pravosudni policajci koji su za njim navodno trčali oko pet minuta.

Prema neslužbenim informacijama za Čaletom je tijekom poslijepodneva i večeri tragalo stotinjak policajaca, ne samo temeljnih već i u civilu, uz pomoć pasa tragača.

Osim grada koji se “češljao” kvart po kvart, ovisno o dojavama građana, policija je bila i na svim izlazima iz Splita, a bjegunac je u konačnici pronađen u naselju Poljud.

Podsjetimo, sve je počelo malo poslije 12 sati kada je Branimir Čaleta, u pratnji dvojice pravosudnih policajaca, izašao sa splitskog Suda. Kratko su prošetali do kombija, koji ga je trebao odvesti natrag u zatvor, ali optuženi ubojica, na još nerazjašnjen način dao se u bijeg.

“Glasnogovornik suda nije imao objašnjenje za bijeg, samo je potvrdio da su pravosudni policajci pucali u zrak”, rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.